Programma

Dit was het programma van de Material Handing Dag 2017. Het programma van 2018 is nog niet bekend.

09:00Ontvangst

Koffie en thee en gelegenheid tot bezoeken informatievloer

09:25Welkom

door Maartje Hofhuis, dagvoorzitter en Heres Stad, hoofdredacteur Logistiek

Maartje is dagvoorzitter van de Material Handling Dag. Haar veelzijdige werkervaring in de televisiewereld, het bedrijfsleven en de theaterwereld maken Maartje Hofhuis vakinhoudelijk ijzersterk. Voor RTLZ presenteerde Maartje ‘TEAM NL’; een business programma over innovaties in Nederlandse bedrijven. Zij ging opzoek naar trends, ontwikkelingen en ondernemerskansen.

09:30Plenair

Robotisering in warehouses

Waar staan we nu in de logistiek op het gebied van robotisering en wat is de situatie in 2030? Welke aspecten zijn van invloed op de trend van robotisering voor pick-and-pack werkzaamheden? Wat zijn de gevolgen en welke voorwaarden bepalen de richting en het tempo van de ontwikkelingen? Maartje Hofhuis gaat in gesprek met o.a. René Geujen van Buck Consultants naar aanleiding van hun onderzoek over Robotisering in warehouses.

Aansluitend schuiven aan tafel diverse experts aan op het gebied van:

  • - Nieuwe robottechnologie, de kosten en mogelijkheden
  • - Inpassen in bestaande organisaties en gebouwen
  • - Mens en machine in een optimale samenwerking
10:30Pauze

Koffie en thee en gelegenheid tot bezoeken informatievloer

11:00Parallelsessies

Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u een inkijkje bij innovatieve bedrijven waar robotisering reeds in meer of mindere mate geïntegreerd is in het bedrijfsproces. U kunt hierover meepraten met vakgenoten en uw vragen stellen aan ervaringsdeskundigen.

U kunt kiezen om een van onderstaande business cases te volgen:

12:00Lunch

De lunch wordt u aangeboden door Logistiek

13:00Kennissessies ronde 1

Onder leiding van een moderator bieden partners van Logistiek u diverse interactieve kennissessies aan om u meer inzicht te geven in de mogelijkheden van material handling. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van klantencasussen waarbij de klant van onze partner zijn of haar ervaringen met u zal delen.

U kunt kiezen om een van onderstaande kennissessies te volgen:

14:00Kennissessies ronde 2

U kunt kiezen om een van onderstaande kennissessies te volgen:

14:45 - 15:15Pauze

 

15:15Kennissessies ronde 3

U kunt kiezen om een van onderstaande kennissessies te volgen:

16:00Business Case Active Ants

door Jeroen Dekker van Active Ants: “Over 10 jaar is e-fulfilment volledig gerobotiseerd”

“De robotarm die Delft Robotics nu voor ons test is onderdeel van een groter plan en bredere visie die we hebben op het toepassen van robotisering in de e-commerce fulfilment. Wij verwachten namelijk dat over tien jaar warehouses van ieder e-fulfilment bedrijf volledig gerobotiseerd is. Je overleeft het niet in deze markt als je dan nog altijd gebruik maakt van legbordstellingen en de inzet van mensen op heftrucks of orderpicktrucks. De kostprijs is nu eenmaal te hoog. Het gaat erom dat je dit type processen met zo min mogelijk mensen wilt uitvoeren want dat scheelt niet alleen in kosten, maar levert ook minder (pick)fouten op, want dat is echt een steeds groter probleem aan het worden in deze sector.”

16:30Borrel en netwerken

 

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.